Friday, November 26, 2010

6.dik Néptánctalálkozó Vargyason

Mi jelent szebb élményt mint 27o táncoslábú székelyruhás fiatal táncelőadása?
Megszerveztük 2o1o. november 2o -án , a VADFIE (vargyasi David Ferenc Ifjúsági Egylet)-RIKA-és a vargyasi néptánccsoport közremükődésével. Tele tele volt a vargyasi kultúrotthon, ropták a táncot rendesen a  fiatalok, nagy port kavarván.Öregek  nosztalgiázva nagy figyelemmel követték az előadásokat, büszkén az ott levő unokákra, ismerősőkre. 9 csoport lépett fel, több fajta tánckoreográfiával, több régiót bemutatván: a házigazdákon kívül Bardoc, Barót, Bölön, Erdőfüle, Magyarsáros, Nagybacon, Olasztelek és Székelyszáldobos óvodás, iskolás, fiatal csoportjai.
Közös ebéddel jutalmazták a szervezők a táncosokat, majd élőzenekar kisérletével közös táncház volt szervezve.  rendezvény lebonyolitásáért, kivitelezéséhez köszönet illeti István Ildikót és Pájer Györgyöt. Őrizzük hagyományainkat és mutassunk példát a cseperedőknek is.

2 comments:

  1. Teljesen jóindulatúan szeretnélek figyelmeztetni, hogy a "kulturális" szó így helyes, tehát rövid u-val. Ezen kívül pedig szeretném kívánni, hogy a lelkesedésetek sokáig megmaradjon, hogy még sok ügyes rendezvényt találjatok ki és bonyolítsatok le!

    ReplyDelete